Recept na pařížské rohlíčky


Pařížské rohlíčky patří mezi nejluxusnější, ale také nejpracnější vánoční cukroví. Jsou tvořeny křehkým ořechovým základem, hustým krémem a lahodnou čokoládovou polevou. Jejich skvělá chuť však rozhodně stojí za trochu námahy u cukrářského válu.

Na základ cukroví budeme potřebovat:

250 g mletých vlašských ořechů

250 g moučkového cukru

2 vejce

hladkou mouku

Ořechy a mouka
Ořechy a mouka tvoří základ pařížských rohlíčků. Autor: diegods72, zdroj: Pixabay

Na výrobu krému:

250 g másla

2 vejce

100 g cukru moučky

50 g cukru krupice

3 lžíce kakaa

Základ krému tvoří máslo.
Základ krému tvoří máslo. Autor: congerdesign. zdroj: Pixabay

Suroviny potřebné k výrobě polevy:

200 g čokolády na vaření

100 g másla

Postup:

V míse smícháme ořechy, cukr a vejce a vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme pár lžic hladké mouky. Těsto necháme alespoň půl dne odležet. Rohlíčky nastříkáme na plech cukrářským sáčkem a pečeme na 160 °C po dobu 15 – 20 minut.

Krém připravíme v míse nad vodní lázní. Vyšleháme vejce, krupicový cukr a kakao, dokud nevznikne kompaktní krém. Směs necháme vychladnout a zašleháme do ní máslo a moučkový cukr. Krém nanášíme cukrářským sáčkem na vychladlé upečené rohlíčky a následně necháme v lednici zatuhnout.

Rozpustíme čokoládu s máslem a vytvoříme čokoládovou polevu, do které namáčíme připravené rohlíčky s krémem.

Rozkrojený pařížský rohlíček
Rozkrojený pařížský rohlíček. Autor: (c) Lukáš Rytíř

TIP 1

Do krému lze pro lepší chuť zamíchat pár lžic rumu.

TIP 2

Pokud krém na rohlíčkách rychle taje a roztéká se, je dobré vložit rohlíčky s krémem na chvíli do mrazáku, potom se budou lépe namáčet v čokoládové polevě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *