Vanilkové rohlíčky


Domácí vánoční perníčky

S blížícím se časem Vánoc přichází také období, kdy si plánujeme pečení cukroví. Skoro každý člověk má tyto drobné sladkosti rád. O svátcích si můžete těchto oblíbených pochoutek užít buď z vlastních domácích zdrojů, nebo na návštěvách. Použijte rodinné recepty a upečte si vlastní druhy cukroví. Při domácím pečení můžete průběžně ochutnávat, jen dejte pozor, aby vám nějaké cukroví na sváteční dny zbylo. Nemáte vlastní recepty? Použijte rady příbuzných, přátel a známých nebo hledejte v kuchařkách a na internetu.

Nepečené vánoční cukroví

Pečení vánočního cukroví – pro někoho radost, pro jiného starost. A co teprve když na poslední chvíli nestíháte nebo se vám nechce trávit příliš mnoho času při přípravě těsta a pečení? V tom případě je pro vás nepečené cukroví ideální volbou. Vzhledem k tomu, že mnohé druhy můžete mít hotové během pár minut, je nepečené cukroví záchranou i pro ty, kteří vánoční cukroví nezvládli napéct. Nepečené druhy jsou úžasně chutné a u některých druhů nepotřebujete žádné zvláštní suroviny, naopak můžete zužitkovat zlomky nebo zbývající suroviny z pečených druhů. Jedinou malou nevýhodou je kratší trvanlivost, ale při vynikající chuti těchto sladkostí vám stejně žádné dlouho nezbudou.

Pařížský rohlíček

Pařížské rohlíčky patří mezi nejluxusnější, ale také nejpracnější vánoční cukroví. Jsou tvořeny křehkým ořechovým základem, hustým krémem a lahodnou čokoládovou polevou. Jejich skvělá chuť však rozhodně stojí za trochu námahy u cukrářského válu.

Dia vánoční cukroví nejen pro diabetiky

Většina lidí se na vánoční čas těší jako na dobu, kdy budou moci neomezeně mlsat, i když se současně obávají nadměrného přibírání na váze nebo zdravotních důsledků. Tato doba plná přitažlivých sladkých vůni i chutí je zvláště obtížná pro diabetiky, kteří musí dodržovat přísnou cukrovkovou dietu. I pro ně se však najde řešení, cukr lze ve většině receptů nahradit a pochutnat si mohou i další členové rodiny. Tento typ cukroví navíc prospěje i jejich zdraví.

Nejlepší vánoční cukroví

K historickým vánočním zvykům patří i pečení vánočního cukroví. Každé Vánoce provoní byty i domy nezaměnitelná sladká vůně, bez které si již tyto svátky neumíme představit. Jde o jednu z tradic, která se dodržuje skoro v každé rodině. Výběr i množství receptů jsou obrovské a v každé domácnosti mají své oblíbené a osvědčené postupy a druhy. Vynikající cukroví však potřebuje patřičnou péči a čas na přípravu a tzv. rozležení. A které druhy jsou uváděny jako nejlepší vánoční cukroví?

Vánoční perníčky

V tomto článku přinášíme jednoduché recepty na tradiční vánoční cukroví. Naleznete tu recepty na klasické vánoční cukroví jako jsou pařížské rohlíčky, vosí hnízda, klasické věnečky, linecká kolečka, vanilkové rohlíčky, šlehačkové kuličky, měsíčky s mandlí, kokosové kuličky neboli rafaelo, kávová zrna, čokoládové pusinky, burizonová roláda, kokosky nebo tradiční myslivecké knoflíky. Tyto jednoduché recepty zvládne každý laik.