Tradice


Girlanda

Vánoční ozdoby schodišť, oken, dveří či různých bytových prostor – to jsou girlandy. Klasická podoba girlandy je mohutný řetěz z chvojí, na kterém jsou zavěšené nejrůznější ozdoby. Girlandy mohou být bohaté i skromnější, silně nazdobené, vkusné i elegantní. A navíc si tuto ozdobu domu či bytu můžete vytvořit sami. Dobře si promyslete podobu budoucí girlandy, připravte si materiál a pusťte se do práce. Hotovou girlandu pak můžete umístit na vnitřní nebo venkovní schodiště, okolo dveří či oken nebo ji v kratší verzi můžete použít jako ozdobu stolu.

Domácí vánoční perníčky

S blížícím se časem Vánoc přichází také období, kdy si plánujeme pečení cukroví. Skoro každý člověk má tyto drobné sladkosti rád. O svátcích si můžete těchto oblíbených pochoutek užít buď z vlastních domácích zdrojů, nebo na návštěvách. Použijte rodinné recepty a upečte si vlastní druhy cukroví. Při domácím pečení můžete průběžně ochutnávat, jen dejte pozor, aby vám nějaké cukroví na sváteční dny zbylo. Nemáte vlastní recepty? Použijte rady příbuzných, přátel a známých nebo hledejte v kuchařkách a na internetu.

Nejlepší vánoční cukroví

K historickým vánočním zvykům patří i pečení vánočního cukroví. Každé Vánoce provoní byty i domy nezaměnitelná sladká vůně, bez které si již tyto svátky neumíme představit. Jde o jednu z tradic, která se dodržuje skoro v každé rodině. Výběr i množství receptů jsou obrovské a v každé domácnosti mají své oblíbené a osvědčené postupy a druhy. Vynikající cukroví však potřebuje patřičnou péči a čas na přípravu a tzv. rozležení. A které druhy jsou uváděny jako nejlepší vánoční cukroví?

Kapr

Rybí polévka z kapra patří k tradičním symbolům Vánoc. Štědrovečerní večeři si bez ní neumíme představit. V některých rodinách je tato slavnostní polévka dokonce základem celé večeře. Vánoční jídla a zvyky se však v každé rodině liší, a proto je někdy místo rybí polévky podávána i houbová či hrachová, vývar s játrovými knedlíčky nebo kulajda. Pokud se však budete držet českých tradic, budete vařit vánoční rybí polévku z kapra. Nejste si jisti, jak se tento pokrm správně připravuje? Zaručených a osvědčených receptů je mnoho, ale většina z nich vychází ze stejného základu.