Kokosky


Nepečené vánoční cukroví

Pečení vánočního cukroví – pro někoho radost, pro jiného starost. A co teprve když na poslední chvíli nestíháte nebo se vám nechce trávit příliš mnoho času při přípravě těsta a pečení? V tom případě je pro vás nepečené cukroví ideální volbou. Vzhledem k tomu, že mnohé druhy můžete mít hotové během pár minut, je nepečené cukroví záchranou i pro ty, kteří vánoční cukroví nezvládli napéct. Nepečené druhy jsou úžasně chutné a u některých druhů nepotřebujete žádné zvláštní suroviny, naopak můžete zužitkovat zlomky nebo zbývající suroviny z pečených druhů. Jedinou malou nevýhodou je kratší trvanlivost, ale při vynikající chuti těchto sladkostí vám stejně žádné dlouho nezbudou.

Domácí vánoční perníčky

S blížícím se časem Vánoc přichází také období, kdy si plánujeme pečení cukroví. Skoro každý člověk má tyto drobné sladkosti rád. O svátcích si můžete těchto oblíbených pochoutek užít buď z vlastních domácích zdrojů, nebo na návštěvách. Použijte rodinné recepty a upečte si vlastní druhy cukroví. Při domácím pečení můžete průběžně ochutnávat, jen dejte pozor, aby vám nějaké cukroví na sváteční dny zbylo. Nemáte vlastní recepty? Použijte rady příbuzných, přátel a známých nebo hledejte v kuchařkách a na internetu.

Vánoční perníčky

V tomto článku přinášíme jednoduché recepty na tradiční vánoční cukroví. Naleznete tu recepty na klasické vánoční cukroví jako jsou pařížské rohlíčky, vosí hnízda, klasické věnečky, linecká kolečka, vanilkové rohlíčky, šlehačkové kuličky, měsíčky s mandlí, kokosové kuličky neboli rafaelo, kávová zrna, čokoládové pusinky, burizonová roláda, kokosky nebo tradiční myslivecké knoflíky. Tyto jednoduché recepty zvládne každý laik.